Ερντογάν: Η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα φτάνει σε επίπεδο γενοκτονίας

Ερντογάν: Η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα φτάνει σε επίπεδο γενοκτονίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στη στάση του Ισραήλ στη Γάζα, σε μήνυμά του για την ημέρα της επετείου από την ίδρυση του ΟΗΕ.

«Ειδικά από τις 7 Οκτωβρίου έχουν γίνει σφαγές στη Γάζα με στόχο αστικούς οικισμούς, χώρους λατρείας, νοσοκομεία και σχολεία, φτάνοντας σε επίπεδο γενοκτονίας», είπε και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, η διεθνής κοινότητα δεν έχει αντιδράσει απέναντι στις παράνομες επιθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης εναντίον αμάχων».

«Βλέπουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αντί να σταματήσει την αιματοχυσία, να θεσπίσει κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό και να λάβει μέτρα για να αποτρέψει τις απώλειες αμάχων, βαθαίνει περαιτέρω την κρίση με τη μονομερή του στάση. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν μια δομή που παρακολουθεί την ολοκληρωτική τιμωρία του λαού της Γάζας να παρέχει ελπίδα στην ανθρωπότητα και να διασφαλίζει την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα».

Συνομιλία με Πούτιν

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την οποία επισήμανε ότι η σιωπή των δυτικών χωρών επιδείνωσε την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Το γραφείο του Ερντογάν ανακοίνωσε ότι είπε στον Πούτιν πως η «αγριάδα» προς τα παλαιστινιακά εδάφη βαθαίνει και ότι οι άμαχοι σκοτώνονται συνεχώς. Επανέλαβε ότι η Αγκυρα θα συνεχίσει να εργάζεται για την επίτευξη ηρεμίας στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT