«Είμαστε έτοιμοι να εισβάλουμε» – Το μήνυμα του αρχηγού του στρατού του Ισραήλ

«Είμαστε έτοιμοι να εισβάλουμε» – Το μήνυμα του αρχηγού του στρατού του Ισραήλ

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των IDF Χέρτσι Χαλέβι ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ είναι έτοιμες για εισβολή στη Γάζα. «Θέλω να είμαι σαφής, είμαστε έτοιμοι να εισβάλουμε», τόνισε.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «στρατηγικούς λόγους» έχει καθυστερήσει η χερσαία επίθεση του στρατού του Ισραήλ διαμήνυσε ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, aντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι.

Σε σημερινές του δηλώσεις, τόνισε ότι η Χαμάς θα πρέπει να «λυπάται» που ξεκίνησε έναν πόλεμο εναντίον του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ βρίσκεται στη μέση ενός πολέμου που ξεκίνησε από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Το έχει μετανιώσει ήδη», είπε κι επισήμανε: «Εχουμε προετοιμασθεί για αυτό. Οι IDF και η Νότια Διοίκηση έχουν ετοιμάσει ποιοτικά επιθετικά σχέδια για να επιτύχουν τους στόχους του πολέμου».

«Οι IDF είναι έτοιμες για τη χερσαία εισβολή και θα πάρουμε μια απόφαση με τις πολιτικές δυνάμεις σχετικά με τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα του επόμενου σταδίου», υπογράμμισε.

Τόνισε ότι υπάρχουν «τακτικές και στρατηγικές εκτιμήσεις» που καθυστερούν τη χερσαία επίθεση, αλλά επιτρέπουν στον στρατό να προετοιμασθεί καλύτερα. «Χρησιμοποιούμε κάθε λεπτό για να είμαστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι».

«Και κάθε λεπτό που περνάει από την άλλη πλευρά, χτυπάμε τον εχθρό ακόμα περισσότερο. Σκοτώνοντας τρομοκράτες, καταστρέφοντας υποδομές, συλλέγοντας περισσότερες πληροφορίες για το επόμενο στάδιο», προσθέτει.

«Αυτό είναι το κράτος μας, το σπίτι μας και θα το υπερασπιστούμε με κάθε μέσο. Αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου, με τη σφαγή 1.400 ανθρώπων στο Ισραήλ από τη Χαμάς είναι άνευ προηγουμένου από την ίδρυση του κράτους. Θα απαιτήσει μια θεμελιώδη αλλαγή στην πραγματικότητά μας. Αυτό θα έχει κόστος, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας του πολέμου».

«Αυτός ο πόλεμος έχει έναν στόχο: Την ηγεσία της Χαμάς και όλους όσοι έδρασαν υπό τις διαταγές της. Θα πληρώσουν το τίμημα για αυτό που έκαναν», συμπλήρωσε.

«Οι IDF πολεμούν τη Χαμάς, δεν πολεμούν τον πληθυσμό της Γάζας. Ο στρατός θέλει οι κάτοικοι της Γάζας να περάσουν από αυτόν τον πόλεμο όσο το δυνατόν πιο αβλαβείς», εξ ου, όπως είπε, το Ισραήλ προτρέπει τους κατοίκους να οδηγηθούν σε ασφαλείς περιοχές. «Κάθε κάτοικος της Γάζας θα πρέπει να λάβει την υπεύθυνη απόφαση, να αποχωρήσει για χάρη της ζωής του».

Σημείωσε δε ότι όπου οι άμαχοι χρειάζονται καύσιμα, το Ισραήλ θα τα διαθέσει. «Δεν θα επιτρέψουμε καύσιμα για τη Χαμάς, με τα οποία μπορεί να συνεχίσει να πολεμά το Ισραήλ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT