Το Τάγμα Σιβηρίας που στρατολογεί Ρώσους εναντίον της Μόσχας

Το Τάγμα Σιβηρίας που στρατολογεί Ρώσους εναντίον της Μόσχας

Oι εθελοντές προέρχονται από τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Σιβηρίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα απλό σκοπευτήριο έξω από το Κίεβο, μια ομάδα 20 Ρώσων πολιτών ντυμένων με ουκρανικές στολές εξασκείται στα πυροβόλα όπλα. 

Ο διοικητής τους, ένας Ουκρανός που συστήθηκε με το προσωνύμιο Μπάτγια, δήλωσε ότι ορισμένοι από τους νεοσύλλεκτους του νεοσύστατου Τάγματος της Ουκρανίας, με την κίτρινη και μπλε σημαία στα μανίκια τους, είναι πλέον έτοιμοι για μάχη.

Ενας Ουκρανός στρατιωτικός, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι τα περισσότερα από τα 50 μέλη της μονάδας προέρχονται από τη Ρωσία, ταξιδεύοντας μέσω τρίτων χωρών για να φτάσουν στην Ουκρανία.

Ο αξιωματικός είπε ότι οι περισσότεροι προέρχονται από τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Σιβηρίας. «Ξεκινώντας από την τσαρική Ρωσία, κατέστρεψαν τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα και τις παραδόσεις μας», δήλωσε στο Reuters ένας 29χρονος από τη Μπουριάτια, στις όχθες της λίμνης Βαϊκάλης στη Σιβηρία.

Στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι η Μπουριάτια, καθώς και άλλες ρωσικές περιοχές που φιλοξενούν ιθαγενείς πληθυσμούς, έχουν παράσχει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό στρατιωτών στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας. Ορισμένοι κινητοποιήθηκαν βίαια από τη Ρωσία, ενώ άλλοι δελεάστηκαν από τους μισθούς που μπορεί να είναι πάνω από δέκα φορές μεγαλύτεροι από αυτούς που κερδίζουν ορισμένοι άνθρωποι στην περιοχή.

Δεν είναι όλοι οι νεοσύλλεκτοι από τη Σιβηρία. Ορισμένοι που προέρχονται από άλλα μέρη δήλωσαν ότι καθοδηγούνται από την επιθυμία να ενταχθούν σε μια μονάδα που μάχεται για την Ουκρανία κατά της Ρωσίας και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Σιβηρίας.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT