ΗΠΑ – Βουλή: Ο Εμερ αποσύρθηκε από υποψήφιος πρόεδρος, λίγες ώρες μετά το χρίσμα

ΗΠΑ – Βουλή: Ο Εμερ αποσύρθηκε από υποψήφιος πρόεδρος, λίγες ώρες μετά το χρίσμα

Παραμένει το αδιέξοδο στη Βουλή των Αντιπροσώπων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τομ Εμερ αποσύρθηκε από την κούρσα για τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, λίγες ώρες αφότου εξασφάλισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. 

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων είχαν επιλέξει τον Τομ Έμερ ως υποψήφιο για την προεδρία του Σώματος, αλλά δεν ξεπεράστηκαν οι εσωκομματικές διαφωνίες τους που τους εμποδίζουν να εκλέξουν έναν πρόεδρο.

Ο Εμερ, ο «υπ’ αριθμόν 3» μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, είχε πάρει το χρίσμα αφού οι άλλοι υποψήφιοι αποκλείστηκαν στις πέντε ψηφοφορίες που προηγήθηκαν. Ομως και αυτός, στην τελική ψηφοφορία, χωρίς αντίπαλο αυτή τη φορά, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 217 ψήφους που απαιτούντανι.

Ο Εμερ ήταν ο τέταρτος κατά σειρά υποψήφιος του κόμματος. 

Η Βουλή παραμένει «ακέφαλη» από τις 3 Οκτωβρίου, όταν μια μικρή ομάδα «ανταρτών» ανέτρεψε τον Κέβιν Μακάρθι. Εξαιτίας του κενού αυτού, το Σώμα έχει παραλύσει και δεν μπορεί να περάσει νομοσχέδια, όπως το αίτημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για αποδέσμευση ποσού ύψους 106 δισ. δολαρίων για την παροχή βοήθειας στο Ισραήλ, την Ουκρανία και την ενίσχυση της συνοριακής ασφάλειας των ΗΠΑ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT