Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί στη Δυτική Οχθη από πλήγμα με drone

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί στη Δυτική Οχθη από πλήγμα με drone

Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού που διεξήγαγαν νυχτερινή έφοδο στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη δέχθηκαν πυρά και ανταπέδωσαν με πλήγμα drone

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού που διεξήγαγαν νυχτερινή έφοδο στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη δέχθηκαν πυρά και ανταπέδωσαν με πλήγμα drone, γνωστοποίησε το γενικό επιτελείο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το πλήγμα.

Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, ένοπλοι Παλαιστίνιοι «άνοιξαν πυρ και εκσφενδόνισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον δυνάμεών του που επιχειρούσαν στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Οχθη. Χρησιμοποιήθηκε drone εναντίον τους και διαπιστώθηκε πως υπήρξαν απευθείας «πλήγματα».

Κατά την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, πέρα από τους δύο νεκρούς, υπάρχουν επίσης τραυματίες.

Χρήση εναέριων μέσων στη Δυτική Οχθη

Πρόκειται για την τρίτη φορά που χρησιμοποιούνται αεροπορικά μέσα στη Δυτική Οχθη αφότου κηρύχθηκε πόλεμος εναντίον της Χαμάς και άρχισαν οι σφοδροί και ακατάπαυστοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, που θεωρείται προπύργιο παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων, εξαπολύθηκε ισραηλινή ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση νωρίτερα φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT