Σε συνεργασία με την Κίνα «για να μην εξαπλωθεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή» προσβλέπουν οι ΗΠΑ

Σε συνεργασία με την Κίνα «για να μην εξαπλωθεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή» προσβλέπουν οι ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, της οποίας η επιρροή στη Μέση Ανατολή έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στις ΗΠΑ αύριο, Πέμπτη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι θα συνεργαστεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι για να διασφαλίσει ότι ο πόλεμος Ισραήλ – Γάζας δεν θα κλιμακωθεί σε ευρύτερη σύγκρουση.

«Τα μέλη αυτού του συμβουλίου, και ιδίως τα μόνιμα μέλη, έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να αποτρέψουν την εξάπλωση αυτής της σύγκρουσης», δήλωσε ο Μπλίνκεν, προσθέτοντας ότι προσβλέπει «στη συνέχιση της συνεργασίας» με τον Κινέζο ομόλογό του.

Επίσκεψη Γουάνγκ στις ΗΠΑ την Πέμπτη

Ο Γουάνγκ αναμένεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ αύριο, Πέμπτη. Αν και σκοπός της επίσκεψής του είναι να προετοιμάσει το έδαφος για το επίσημο ταξίδι του ηγέτη της Κίνας Σι Τζινπίνγκ τον επόμενο μήνα, η κρίση στη Μέση Ανατολή αναμένεται να είναι στην ατζέντα.

Ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας στη Μέση Ανατολή, Ζάι Τζουν, έχει ήδη επισκεφθεί αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής με στόχο τη μεσολάβηση για την επίτευξη εκεχειρίας.

Η αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην περιοχή ήταν εμφανής νωρίτερα φέτος, όταν μεσολάβησε για συμφωνία μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους και πραγματοποίησαν τις πρώτες επίσημες συνομιλίες από το 2016.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT