ΟΗΕ: Τα καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας εξαντλούνται απόψε

ΟΗΕ: Τα καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας εξαντλούνται απόψε

Η υπηρεσία βοήθειας του ΟΗΕ στη Γάζα υπογραμμίζει τις καταστροφικές συνέπειες της έλλειψης καυσίμων, από τα οποία εξαρτώνται όλες οι επιχειρήσεις της στην αποκλεισμένη περιοχή

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται οι εκκλήσεις για «ανθρωπιστική εκεχειρία» προκειμένου περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στη Γάζα, ενώ αξιωματούχοι του ΟΗΕ στην περιοχή προειδοποιούν ότι τα καύσιμα στον πολιορκούμενο θύλακο θα τελειώσουν σήμερα το βράδυ.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς ότι αποθηκεύει καύσιμα. Δημοσίευσε δορυφορική φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει δώδεκα δεξαμενές καυσίμων μέσα στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως οι δεξαμενές περιέχουν 500.000 λίτρα καυσίμων.

«Ρωτήστε τη Χαμάς αν θα μπορούσε να σας δώσει καύσιμα», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε απάντηση στην υπηρεσία του ΟΗΕ, UNRWA.

Τα καύσιμα στηρίζουν τις επιχειρήσεις βοήθειας

Η υπηρεσία βοήθειας του ΟΗΕ στη Γάζα υπογραμμίζει τις καταστροφικές συνέπειες της έλλειψης καυσίμων, από τα οποία εξαρτώνται όλες οι επιχειρήσεις της στην αποκλεισμένη περιοχή.

«Οι παραδόσεις καυσίμων πρέπει να επιτραπούν για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι θα έχουν καθαρό πόσιμο νερό, τα νοσοκομεία θα παραμείνουν ανοιχτά και οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που σώζουν ζωές θα συνεχιστούν», ανέφερε η Υπηρεσία Αρωγής και Εργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) στο X.

Εντονη είναι η ανησυχία για τον αντίκτυπο της έλλειψης καυσίμων στην υγειονομική περίθαλψη. Υπηρεσίες του ΟΗΕ εκτιμούν πως το ένα τρίτο των νοσοκομείων στη Γάζα και σχεδόν τα δύο τρίτα των κλινικών πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης έχουν κλείσει είτε λόγω ζημιών είτε λόγω έλλειψης καυσίμων.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT