Γάζα: Η Ντόχα ελπίζει σε σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση των ομήρων «σύντομα»

Γάζα: Η Ντόχα ελπίζει σε σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση των ομήρων «σύντομα»

Το Κατάρ θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την Τουρκία και άλλους περιφερειακούς εταίρους για την αποκλιμάκωση της κρίσης, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαμεσολαβητές του Κατάρ παροτρύνουν τη Χαμάς να επιταχύνει την απελευθέρωση αμάχων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, χωρίς να περιμένει παραχωρήσεις από το Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι, αναφέρθηκε μάλιστα σήμερα σε κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους και δήλωσε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει «σημαντική εξέλιξη σύντομα».

Από την Ιερουσαλήμ, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ Τσάκι Χάνεγκμπι περιέγραψε μέσω του Twitter (X) τη διπλωματική παρέμβαση του Κατάρ στην ανθρωπιστική διάσταση του πολέμου κατά της Χαμάς στη Γάζα ως «κρίσιμη στην παρούσα συγκυρία» και εξέφρασε την ικανοποίησή του που το Κατάρ εξελίσσεται σε βασικό παράγοντα στην εξεύρεση ανθρωπιστικών λύσεων.

Το Κατάρ, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, ηγείται των συνομιλιών με τη Χαμάς και τους Ισραηλινούς αξιωματούχους για την απελευθέρωση των πάνω 200 ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Μέχρι στιγμής έχουν απελευθερωθεί τέσσερις όμηροι.

Οπως έγινε χθες γνωστό, το Κατάρ προώθησε ένα σχέδιο απελευθέρωσης 50 αιχμαλώτων, το οποίο κατέρρευσε, καθώς η Χαμάς έβαλε τον όρο να επιτραπεί η είσοδος καυσίμων στη Γάζα, κάτι που απορρίπτει το Ισραήλ, γιατί φοβάται ότι η εξτρεμιστική οργάνωση θα τα χρησιμοποιήσει προς ίδιον όφελος. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT