Βέλγιο: Συνελήφθη Παλαιστίνιος που απείλησε να ανατιναχθεί

Βέλγιο: Συνελήφθη Παλαιστίνιος που απείλησε να ανατιναχθεί

Ο 20χρονος συνελήφθη την Τετάρτη σε ξενοδοχείο της συνοικίας Αντερλεχτ, στις Βρυξέλλες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας Παλαιστίνιος που είχε αιτηθεί άσυλο στο Βέλγιο συνελήφθη σήμερα στις Βρυξέλλες, μία ημέρα αφότου πήγε σε έναν οργανισμό που παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες και αναφέρθηκε σε μια πιθανή επίθεση αυτοκτονίας.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας περίπου 20 ετών, ο οποίος ήταν εμφανώς «απελπισμένος» από τα όσα βιώνει η οικογένειά του στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης. Φέρεται ότι δήλωσε ότι σκοπεύει «να ανατιναχθεί και να γίνει μάρτυρας».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Belga, ο νεαρός συνελήφθη το μεσημέρι σε ένα ξενοδοχείο της συνοικίας Αντερλεχτ των Βρυξελλών. Νωρίς το απόγευμα η εισαγγελία ανακοίνωσε τη σύλληψή «ενός ατόμου» χωρίς να επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για τον νεαρό Παλαιστίνιο.

Υπενθυμίζεται πως το επίπεδο συναγερμού στο Βέλγιο έχει αυξηθεί στη βαθμίδα 3 («σοβαρό») –με το 4 να είναι το ανώτερο– μετά τη δολοφονία δύο Σουηδών από έναν ριζοσπαστικοποιημένο Τυνήσιο, την περασμένη εβδομάδα. Ο δράστης σκοτώθηκε από τη βελγική αστυνομία στις 17 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT