Ισραήλ: «Η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα εντάσσεται σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια»

Ισραήλ: «Η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα εντάσσεται σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια»

«Εχουμε μπροστά μας δύσκολους καιρούς», είπε ο πρώην υπουργός Αμυνας Μπένι Γκαντς

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ενέργειες που γίνονται από το Ισραήλ προς την κατεύθυνση της εφαρμογής ενός νέου σχεδίου για την περιοχή γύρω του και την αποκατάσταση των ισραηλινών κοινοτήτων που δέχθηκαν επίθεση στις 7 Οκτωβρίου θα επεκταθούν σε βάθος χρόνου, ενώ και η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα είναι παρά ένα στάδιο σε αυτήν τη μακρά διαδικασία, δήλωσε ο Μπένι Γκαντς, πολιτικός αντίπαλος του Νετανιάχου, ο οποίος όμως συμμετέχει στην ισραηλινή κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης.

«Εχουμε μπροστά μας δύσκολους καιρούς», είπε ο Γκαντς ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Αμυνας.

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Γάζα θα συνεχισθεί εντός του εδάφους της Λωρίδας – θα διεισδύσουμε σε βάθος, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, για να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλείας για τις κοινότητες που θα αποκατασταθούν και θα ανοικοδομήσουμε την περιοχή», δήλωσε ο Μπένι Γκαντς.

«Η χερσαία επιχείρηση δεν θα είναι παρά ένα στάδιο μιας μακράς διαδικασίας που θα περιλαμβάνει αμυντικές, διπλωματικές και κοινωνικές πτυχές και θα διαρκέσει χρόνια», προειδοποίησε ο πρώην στρατηγός και υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, που εντάχθηκε στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και στο ολιγομελές πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ που διαχειρίζεται τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Μπένι Γκαντς προειδοποίησε τους εχθρούς του Ισραήλ, πέραν της Χαμάς, ότι κινδυνεύουν επίσης να καταστραφούν. «Ο κίνδυνος καταστροφής δεν είναι η δική μας μοίρα, αλλά μάλλον η μοίρα εκείνων που θα μας κάνουν κακό», προεισδοποίησε κατά τη διάρκεια ομιλίας.

Ως προς την οργάνωση Χαμάς και σε ερώτηση για το αν μπορεί να επιχειρηθούν δολοφονίες στελεχών της στο εξωτερικό, απάντησε: «Θα πλήξουμε τη Χαμάς οπουδήποτε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT