Φον ντερ Λάιεν: Οι επιθέσεις της Χαμάς ζημιώνουν και τον παλαιστινιακό λαό

Φον ντερ Λάιεν: Οι επιθέσεις της Χαμάς ζημιώνουν και τον παλαιστινιακό λαό

«Δημιουργούν κίνδυνο για αποσταθεροποίηση της περιοχής», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν στην Σύνοδο Κορυφής

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να ενεργήσει με ενότητα και αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες προκλήσεις, τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσερχόμενη την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ βλάπτουν επίσης τον παλαιστινιακό λαό και δημιουργούν κίνδυνο για αποσταθεροποίηση της περιοχής», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Σημείωσε επίσης ότι «οι μετανάστες ωθούνται στην αναζήτηση καλύτερης ζωής από τον πόλεμο και τη σύγκρουση και φτάνουν στις ακτές μας σε μεγαλύτερους αριθμούς».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. στηρίζει την Ουκρανία για να αντισταθεί στην επιθετικότητα της Ρωσίας και παρέχει σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι η Ε.Ε. εργάζεται σκληρά με τα κράτη-μέλη για τη διαχείρισή του.

«Ολα αυτά χρειάζονται χρηματοδότηση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρότεινα αναθεώρηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.», κατέληξε στην ομιλία της η πρόεδρος της Κομισιόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT