Ισραήλ: «Σκοτώσαμε τον επικεφαλής της Χαμάς για τις ρουκέτες»

Ισραήλ: «Σκοτώσαμε τον επικεφαλής της Χαμάς για τις ρουκέτες»

Αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του που συγκεντρώθηκαν από την υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet και τη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λένε ότι έπληξαν και σκότωσαν τον επικεφαλής των «μονάδων» που είναι υπεύθυνες για τις ρουκέτες της Χαμάς, στο Βόρειο Χαν Γιούνις, τον Χασάν αλ-Αμπντουλάχ.

Αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του που συγκεντρώθηκαν από την υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet και τη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών.

Προσθέτουν ότι μαχητικά αεροσκάφη σκότωσαν αρκετά ακόμη μέλη της Χαμάς και κατέστρεψαν σήμερα αρκετές τοποθεσίες που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι IDF δημοσιεύουν ένα βίντεο που δείχνει μερικές από τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές.

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ έχει προαναγγείλει από τα πρώτα 24ωρα των εχθροπραξιών χερσαία επίθεση στο μικρό και συνωστισμένο αυτόν παλαιστινιακό θύλακο, δίνοντας μάλιστα εντολή εκκένωσης του βόρειου τομέα του στους Παλαιστίνιους. 

Ωστόσο, παρότι στα σύνορα με τη Γάζα έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός χερσαίων δυνάμεων και ο στρατός, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, αναμένει πολιτική εντολή για την έναρξη της επιχείρησης, η εισβολή έχει καθυστερήσει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT