Βρετανία: Συνελήφθη βουλευτής για «βιασμό και κατοχή ναρκωτικών»

Βρετανία: Συνελήφθη βουλευτής για «βιασμό και κατοχή ναρκωτικών»

«Είμαι βέβαιος ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί χωρίς κατηγορίες», ανέφερε ο βουλευτής των Τόρις, Κρίσπιν Μπλαντ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη του βουλευτή των Συντηρητικών, Κρίσπιν Μπλαντ, ως υπόπτου για βιασμό και κατοχή ναρκωτικών, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές.

Μετά την ανακοίνωση σύλληψης από την αστυνομία του Σάρεϊ ενός άνδρα ηλικίας 60 ετών που αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ο Μπλαντ επιβεβαίωσε τη σύλληψή του και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έρευνα θα λήξει χωρίς κατηγορίες.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του, ο Μπλάντ σημείωσε: «Εχει αναφερθεί ότι ένας βουλευτής συνελήφθη χθες μετά από καταγγελία για βιασμό. Επιβεβαιώνω ότι αυτός ο βουλευτής ήμουν εγώ. Το γεγονός της σύλληψης απαιτεί την επίσημη ενημέρωση του προέδρου και του επικεφαλής του σώματος».

«Εχω πλέον ανακριθεί δύο φορές σε σχέση με αυτό το περιστατικό, την πρώτη φορά πριν από τρεις εβδομάδες, όταν ανέφερα αρχικά την ανησυχία μου για τον εκβιασμό. Η δεύτερη φορά ήταν…μετά τη σύλληψη. Η σύλληψη ήταν περιττή, καθώς παραμένω έτοιμος να συνεργαστώ πλήρως με την αστυνομία, είμαι βέβαιος ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί χωρίς κατηγορίες», ανέφερε.

Σημειώνεται πως ο Μπλαντ αποπέμφθηκε αμέσως από το Συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, αλλά θα παραμείνει στη Βουλή των Κοινοτήτων ως ανεξάρτητος. Από την πλευρά του, το Κόμμα των Συντηρητικών αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι Συντηρητικοί έχασαν τη βουλευτική έδρα του Τάμγουορθ σε αναπληρωματική εκλογική διαδικασία, μετά από την καθαίρεση του πρώην υπουργού Κρις Πίντσερ, ο οποίος είχε αγγίξει με ανάρμοστο τρόπο άνδρα σε μπαρ λέσχης, μετά από κομματική εκδήλωση.

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT