Yπουργός Αμυνας Iσραήλ: Ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου

Yπουργός Αμυνας Iσραήλ: Ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει να ανοίξει άλλο μέτωπο, καθώς ο πόλεμος στρέφεται αποκλειστικά εναντίον της Χαμάς

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι οι πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν για «μια μακρά μάχη».

«Θέτουμε το έδαφος για τη συνέχιση της εκστρατείας και θα ακολουθήσουν περισσότερα στάδια», δήλωσε ο Γκάλαντ, προσθέτοντας ότι «η χερσαία επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί».

Αναφερόμενος στους περίπου 224 ανθρώπους που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς στη Γάζα, ο Γκάλαντ δήλωσε: «Είμαι αποφασισμένος να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν οι όμηροι στις οικογένειές τους. Αυτό είναι το ύψιστο καθήκον μου, μαζί με την πλήρη νίκη στον πόλεμο». Ο Γκάλαντ δεν απάντησε όμως σε ερωτήσεις σχετικά με τους πιθανούς όρους απελευθέρωσης των ομήρων ή τον ρόλο του Κατάρ.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει να ανοίξει άλλο μέτωπο, καθώς ο πόλεμος στρέφεται αποκλειστικά εναντίον της Χαμάς.

«Διεξάγουμε πόλεμο κατά της Χαμάς στο νότιο μέτωπο, ενώ είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στον Βορρά, όπου η Χεζμπολάχ υφίσταται μεγάλες απώλειες. Ωστόσο, δεν επιδιώκουμε την εξάπλωση του πολέμου», είπε ο Γκάλαντ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο σύγκρουσης του Ισραήλ με το Ιράν.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν θα συζητήσει, για την ώρα, την αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών να αποτρέψουν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Πηγή: Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT