Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε σταθμό πυροσβεστικής στο Χάρκοβο, οκτώ τραυματίες

Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε σταθμό πυροσβεστικής στο Χάρκοβο, οκτώ τραυματίες

Ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίριο της ουκρανικής πυροσβεστικής υπηρεσίας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίριο της ουκρανικής πυροσβεστικής υπηρεσίας στη βόρεια περιοχή του Χαρκόβου την Παρασκευή, τραυματίζοντας τουλάχιστον οκτώ στελέχη της υπηρεσίας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Η επίθεση είχε στόχο την πόλη Ιζιούμ, είπε ο υπουργός Ιχόρ Κλιμένκο, σε ανάρτηση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram που συνοδευόταν από εικόνες του κατεστραμμένου κτιρίου και των πυροσβεστικών οχημάτων.

«Το ίδιο το κτίριο και 13 κομμάτια εξοπλισμού υπέστησαν επίσης ζημιές», πρόσθεσε, αλλά δεν είπε τι τύπος πυραύλου χρησιμοποιήθηκε.

Πέντε από τα έξι drones καταστράφηκαν σε δύο κύματα επιθέσεων με drone Shahed που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας στις νότιες περιοχές του Μικολάιβ και της Χερσώνας, δήλωσε η Νατάλια Χουμενιούκ, εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης.

«Δυστυχώς, σημειώθηκε χτύπημα σε αντικείμενο υποδομής, ξέσπασε φωτιά», είπε σε σχόλια στην τηλεόραση. «Αλλά δεν ήταν σοβαρό και οι φλόγες περιορίστηκαν», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT