Φιλορώσος Ουκρανός πολιτικός δέχθηκε πυροβολισμούς

Φιλορώσος Ουκρανός πολιτικός δέχθηκε πυροβολισμούς

Ο Ολεγκ Τσαρυόφ θεωρούνταν επιλογή της Μόσχας για την ηγεσία της Ουκρανίας αν ανατρεπόταν ο Ζελένσκι

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας φιλορώσος πρώην βουλευτής της Ουκρανίας, ο Ολεγκ Τσαρυόφ, δέχθηκε πυροβολισμούς με συνέπεια να νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος. 

Ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, αξιωματούχος που έχει τοποθετηθεί από τη Ρωσία στη νότια Ουκρανία, επιβεβαίωσε ότι ο Τσaρυόφ νοσηλεύεται στην εντατική.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε στη Γιάλτα της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014. Δεν ήταν σαφές ποιος βρισκόταν πίσω από αυτήν και αν το κίνητρο ήταν εγκληματικό ή πολιτικό.

Τρεις πηγές που γνώριζαν τα σχέδια της Ρωσίας μετά την εισβολή δήλωσαν πέρυσι στο Reuters ότι ο Τσαρυόφ θα ηγούνταν της κυβέρνησης αν η Μόσχα κατάφερνε να ανατρέψει τον Ζελένσκι. 

Ο Ουκρανός πολιτικός ο οποίος διατηρεί ξενοδοχεία στην Κριμαία, στο παρελθόν ήταν μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου και στη συνέχεια πρόεδρος του κοινοβουλίου της «Νοβορόσια», μιας οντότητας που σχηματίστηκε μετά την απόσχιση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το 2014.

Ο Τσαρυόφ είναι καταχωρημένος ως «προδότης της πατρίδας» από το Myrotvorets, μια τεράστια ανεπίσημη ουκρανική βάση δεδομένων για άτομα που θεωρούνται εχθροί της χώρας. Ο ιστότοπός της απαριθμεί προσωπικές πληροφορίες γι′ αυτόν, όπως μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναν αριθμό διαβατηρίου και μια διεύθυνση στη Γιάλτα.

Αρκετοί από τη βάση δεδομένων Myrotvorets έχουν δολοφονηθεί μετά τη ρωσική εισβολή, ανάμεσά τους η δημοσιογράφος Ντάρια Ντούγκινα, ο πολεμικός μπλόγκερ Βλάντεν Τατάρσκι και ο πρώην διοικητής υποβρυχίων Στάνισλαβ Χίτσκι.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT