ΥΠΕΞ Ιορδανίας: Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Γάζα

ΥΠΕΞ Ιορδανίας: Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Γάζα

Το αποτέλεσμα θα είναι μια «ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Αϊμάν Σαφάντι

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Λωρίδα της Γάζας και το αποτέλεσμα θα είναι μια «ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ιορδανός υπουργός ανέφερε πως εάν κάποια χώρα καταψηφίσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την αραβική πρόταση που προωθεί το Αμάν για «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα, αυτό θα σημαίνει ότι «εγκρίνει αυτόν τον παράλογο πόλεμο, αυτούς τους παράλογους σκοτωμούς».

Σημειώνεται πως από το απόγευμα της Παρασκευής υπάρχουν αναφορές για έντονους ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Γάζας από αέρος, βαρύτερους από ό,τι τα προηγούμενα βράδια, ενώ όλες οι επικοινωνίες μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου στον παλαιστινιακό θύλακα έχουν διακοπεί.

«Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτή είναι μια στιγμή αλήθειας. Η ιστορία μας κρίνει όλους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT