Λευκός Οίκος: Πλήξαμε εγκαταστάσεις οργανώσεων που εξοπλίζονται από το Ιράν

Λευκός Οίκος: Πλήξαμε εγκαταστάσεις οργανώσεων που εξοπλίζονται από το Ιράν

Οι επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ έπληξαν αποθήκες πυρομαχικών στη Συρία που ελέγχονται οργανώσεις που συνδέονται με τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιχειρήσεις που διεξήγαγαν χθες, Πέμπτη, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία έπληξαν αποθήκες πυρομαχικών που ελέγχονται οργανώσεις που συνδέονται με τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Τα πλήγματα «στόχευσαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης και αποθήκες πυρομαχικών οι οποίες ξέρουμε ότι θα χρησιμοποιούνταν για την υποστήριξη των πολιτοφυλακών αυτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Τα πλήγματα αυτά είχαν σκοπό να διαταράξουν και να αποτρέψουν μελλοντικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικού προσωπικού στην περιοχή, προσέθεσε ο Κίρμπι.

Ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε επιθέσεις κατά δύο εγκαταστάσεων στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιούνται από τους Φρουρούς της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, και τις οργανώσεις που υποστηρίζει, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Πέμπτη, ως απάντηση σε μια σειρά επιθέσεων κατά των αμερικανικών δυνάμεων που είχαν προηγηθεί στο Ιράκ και στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT