Χαμάς: Θα απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους για όλους τους κρατούμενους της Χαμάς

Χαμάς: Θα απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους για όλους τους κρατούμενους της Χαμάς

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ, προσφέρθηκε να απελευθερώσει όλους τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων της Χαμάς στις ισραηλινές φυλακές

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ, προσφέρθηκε να απελευθερώσει όλους τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων της Χαμάς στις ισραηλινές φυλακές.

Σε δήλωσή του στον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης, ο Σινουάρ δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για μια άμεση συμφωνία ανταλλαγής που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων στις φυλακές του σιωνιστικού εχθρού με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων με την αντίσταση».

Η Χαμάς απήγαγε περισσότερους από 200 ομήρους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, κατά τη διάρκεια των επιδρομών της. Ο συνολικός αριθμός εκτιμάται πως ανέρχεται περί τους 220.

Μέχρι στιγμής, η ισλαμιστική οργάνωση έχει απελευθερώσει τέσσερις και ισχυρίστηκε την Πέμπτη ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει άλλους 50.

Σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση, οι περισσότεροι από τους αιχμαλώτους είναι υπήκοοι άλλων χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT