Tουρκικό επενδυτικό ταμείο αρνείται ότι υποστηρίζει τη Χαμάς μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ

Tουρκικό επενδυτικό ταμείο αρνείται ότι υποστηρίζει τη Χαμάς μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ

Το τουρκικό επενδυτικό ταμείο ακινήτων Trend GYO απάντησε ότι δεν παρέχει οικονομική στήριξη σε καμία οργάνωση

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τουρκικό επενδυτικό ταμείο ακινήτων Trend GYO. μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε τρεις μετόχους του με την αιτιολογία της παροχής βοήθειας στη Χαμάς, απάντησε την Κυριακή υποστηρίζοντας ότι δεν παρέχει οικονομική στήριξη σε καμία οργάνωση.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή τον δεύτερο γύρο κυρώσεων με στόχο την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς μετά την επίθεσή της στο Ισραήλ.

Στη λίστα των κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνονται αξιωματούχος της Χαμάς στο Ιράν, καθώς και μέλη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης επίσης στο Ιράν.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ περιλαμβάνει επιπλέον τους τρεις βασικούς μετόχους της Trend GYO, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρός της και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

«Δεν στηρίζουμε οργανισμούς»

Η Trend GYO ανακοίνωσε ότι ιδρύθηκε με ξένα κεφάλαια και είναι ίδρυμα με προσανατολισμό στο κέρδος. που υπόκειται σε τακτικό έλεγχο από το Συμβούλιο Κεφαλαιαγορών της Τουρκίας, το οποίο ενεργεί σύμφωνα με την αρχή της διαφάνειας.

«Η εταιρεία μας δεν παρέχει οικονομική στήριξη σε κανέναν οργανισμό και είναι αδύνατον να το πράξει, δεδομένων των νόμων στους οποίους υπόκειται», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT