Μερακλίδικο φαγητό για να ξεκινήσουμε χορταστικά την εβδομάδα!
Υλικά
Μερίδες: 6
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά)
- 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
- 3-4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 4 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα, μουσκεμένες και στυμμένες
- 1/2 – 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 2 αυγά
- 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, πολτοποιημένα
- 120 ml ελαιόλαδο, αλατοπίπερο
- 500 γρ. παπαρδέλες
- θυμάρι φρέσκο ή ξερό, για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Για τα σουτζουκάκια πολίτικα με παπαρδέλες, σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το κύμινο, 3 κουταλιές από το λάδι, αλατοπίπερο και τα αυγά μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε μικρά, μακρόστενα σουτζουκάκια.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές από το λάδι, τις ντομάτες, αλατοπίπερο και 250 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σουτζουκάκια (χωρίς αλεύρωμα) για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και αφήνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια. Πασπαλίζουμε με θυμάρι.
Πηγή: Γαστρονόμος