Ισραηλινά τανκς στα περίχωρα της πόλης της Γάζας

Ισραηλινά τανκς στα περίχωρα της πόλης της Γάζας

Καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις κλιμακώνουν την αντεπίθεσή τους, ισραηλινά τανκς έφτασαν για μικρό χρονικό διάστημα έως τα περίχωρα της πόλης της Γάζας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισραηλινά τανκς εθεάθησαν για σύντομο χρονικό διάστημα στα περίχωρα της πόλης της Γάζας καθώς ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει την επίγεια και εναέρια επίθεσή του στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές που επικαλείται το Al Jazeera.

Οπως μεταδίδεται στο ρεπορτάζ, ισραηλινά άρματα μάχης προέλασαν προς τον δρόμο Σαλάχ αλ-Ντιν, στο κέντρο της διοικητικής περιφέρειας της πόλης της Γάζας, σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από τον φράχτη του θύλακα. Στην περιοχή, όπου βρίσκεται κοντά η συνοικία Ζαϊτούν της πόλης της Γάζας, αναφέρθηκαν σφοδρές συγκρούσεις.

Πρόκειται για έναν κομβικό δρόμο ο οποίος ενώνει το βόρειο με το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. 

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως χερσαία προέλαση μέσα στις κατοικημένες συνοικίες της Λωρίδας της Γάζας. Αυτό που συνέβη στην οδό Σαλάχ αλ-Ντιν ήταν η εισβολή μερικών αρμάτων μάχης του στρατού κατοχής και μιας μπουλντόζας», δήλωσε ο Σαλάμα Μααρούφ, εκπρόσωπος της Χαμάς. «Τα οχήματα αυτά στόχευσαν δύο αυτοκίνητα πολιτών στον δρόμο Σάλαχ αλ-Ντιν. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία παρουσία οχημάτων του στρατού κατοχής στην οδό Σάλαχ αλ-Ντιν και η κίνηση των πολιτών έχει επανέλθει», υποστήριξε. 

Ισραηλινά τανκς στα περίχωρα της πόλης της Γάζας-1
Με κόκκινο το σημείο όπου εθεάθησαν ισραηλινά τανκς στον δρόμο Σάλαχ αλ-Ντιν, νότια της πόλης της Γάζας – Φωτ.: Guardian

Η στιγμή που τανκ βομβαρδίζει αυτοκίνητο στη Γάζα

Στο μεταξύ, βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη στιγμή που ένα ισραηλινό τανκ φαίνεται να χτυπά αυτοκίνητο στον δρόμο Σάλαχ αλ-Ντιν. Καθώς το αυτοκίνητο πλησιάζει το άρμα μάχης, ξεκινά να κάνει αναστροφή. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο ανατινάζεται έπειτα από χτύπημα του τανκ

Το αυτοκίνητο φαίνεται να κινείται νότια της πόλης της Γάζας. Οπως αναφέρει το BBC, ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί μία από τις δύο οδούς διαφυγής των άμαχων Παλαιστινίων προς το νότο του παλαιστινιακού θύλακα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT