Ισραήλ: Διασώθηκε γυναίκα στρατιώτης που είχε απαχθεί από τη Χαμάς

Ισραήλ: Διασώθηκε γυναίκα στρατιώτης που είχε απαχθεί από τη Χαμάς

Η επιχείρηση έλαβε χώρα τη νύχτα της Κυριακής αλλά κρατήθηκε μυστική μέχρι σήμερα το απόγευμα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ισραηλινές δυνάμεις και η υπηρεσία πληροφορίων Shin Bet διέσωσαν από τη Χαμάς μια γυναίκα στρατιώτη, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την απαγωγή της και τη μεταφορά της στη Λωρίδα της Γάζας.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα τη νύχτα της Κυριακής αλλά κρατήθηκε μυστική μέχρι σήμερα το απόγευμα. 

Η Ορι Μεγκινίσι η οποία απήχθη το πρωί της 7ης Οκτωβρίου μετά την εισβολή της Χαμάς υπηρετούσε στα σύνορα, παρακολουθώντας τον συνοριακό φράχτη με ηλεκτρονικά μέσα. Η μονάδα της, όπως και πολλές άλλες, ήταν από τις πρώτες που δέχτηκαν επίθεση.

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και έχει επανενωθεί με την οικογένειά της. «Οι IDF και η Shin Bet θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τη διάσωση των αιχμαλώτων», ανέφεραν οι υπηρεσίες σε κοινή ανακοίνωση.

Πριν από την ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σχετικά ότι οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των περισσότερων από 200 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς συνεχίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT