Σολτς: Η δολοφονία ομήρου δείχνει τη βαρβαρότητα της Χαμάς

Σολτς: Η δολοφονία ομήρου δείχνει τη βαρβαρότητα της Χαμάς

Την ανάγκη να λογοδοτήσει η Χαμάς για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος αμάχων στο Ισραήλ, υπογράμμισε ο Γερμανός καγκελάριος

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να λογοδοτήσει η Χαμάς για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος αμάχων στο Ισραήλ, υπογράμμισε ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς, με αφορμή την επιβεβαίωση του θανάτου της Γερμανοϊσραηλινής, Σάνι Νικόλ Λουκ, η οποία απήχθη στις 7 Οκτωβρίου, από μουσικό φεστιβάλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στη Νιγηρία, ο Ολαφ Σολτς σχολίασε την είδηση χαρακτηρίζοντάς την «τρομερή» και προσθέτοντας ότι αποτυπώνει «όλη τη βαρβαρότητα που κρύβεται πίσω από τη Χαμάς».

Υπενθυμίζεται πως η γερμανική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζει με σθένος το Ισραήλ, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι μια Γερμανίδα υπήκοος είχε χάσει τη ζωή της, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Λυπάμαι πραγματικά που πρέπει να ανακοινώσω ότι λάβαμε τώρα την είδηση πως η Σάνι Νικόλ Λουκ επιβεβαιώθηκε ότι δολοφονήθηκε και είναι νεκρή. Βρέθηκε το κρανίο της. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα βάρβαρα, σαδιστικά ζώα της έκοψαν το κεφάλι. Είναι μια μεγάλη τραγωδία και εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της», δήλωσε νωρίτερα ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT