Νετανιάχου: Δεν υπήρξε κατάπαυση του πυρός ούτε στο Περλ Χάρμπορ ούτε μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Νετανιάχου: Δεν υπήρξε κατάπαυση του πυρός ούτε στο Περλ Χάρμπορ ούτε μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Οσον αφορά τους ομήρους, ο Νετανιάχου τόνισε ότι ο ισραηλινός στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι η Χαμάς δεν θα τους απελευθερώσει «εκτός αν πιεστεί»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ως «παράδοση στη Χαμάς».

«Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», ανέφερε ο Νετανιάχου σε σχόλια στα αγγλικά στα ξένα μέσα ενημέρωσης. «Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι μια έκκληση προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία, να παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Αυτό δεν θα συμβεί».

«Ακριβώς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμφωνούσαν σε κατάπαυση του πυρός μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ ή μετά την τρομοκρατική επίθεση στις 11/9, το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τους ομήρους, ο Νετανιάχου τόνισε ότι ο ισραηλινός στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι η Χαμάς δεν θα τους απελευθερώσει «εκτός αν πιεστεί».

«Η χερσαία επιχείρηση στην πραγματικότητα δημιουργεί τη δυνατότητα να απελευθερωθούν οι όμηροι, επειδή η Χαμάς θα το κάνει μόνο υπό πίεση», πρόσθεσε. «Είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στην πατρίδα τους. Πιστεύουμε ότι αυτή η μέθοδος έχει πιθανότητες. Είναι ένας στόχος στον οποίο είμαστε δεσμευμένοι», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς αν το Ισραήλ επιβάλλει συλλογική τιμωρία στον λαό της Παλαιστίνης, ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι η Χαμάς εμποδίζει τους πολίτες στη βόρεια Γάζα να φύγουν και τους αναγκάζει να βρίσκονται σε περιοχές συγκρούσεων.

«Δεν πρέπει να πεθάνει ούτε ένας άμαχος», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT