Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τα βίαια επεισόδια στο Νταγκεστάν

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τα βίαια επεισόδια στο Νταγκεστάν

H Ουάσιγκτον κρίνει «παράλογους» τους ισχυρισμούς της Ρωσίας, ότι η Ουκρανία έπαιξε ρόλο «κλειδί» στις αντι-ισραηλινές ταραχές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν τα βίαια αντισημιτικά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Νταγκεστάν της Ρωσίας, όπου ταραχοποιοί εισέβαλαν σε αεροδρόμιο, απειλώντας επιβάτες πτήσης από το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, η Ουάσιγκτον κρίνει «παράλογους» τους ισχυρισμούς της Ρωσίας, η οποία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι έπαιξε «ρόλο κλειδί» στις αντι-ισραηλινές ταραχές στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν.

«Είδα τα σχόλιά τους που κατηγορούν την Ουκρανία και είναι παράλογα (…) Νομίζουμε ότι θα έπρεπε μάλλον να ζητήσουν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μάθιου Μίλερ.

«Καλούμε τις ρωσικές αρχές να καταδικάσουν δημόσια αυτές τις βίαιες διαδηλώσεις και να εγγυηθούν την ασφάλεια των Ισραηλινών και των Εβραίων της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως πλήθος ατόμων εισέβαλε το βράδυ της Κυριακής στον διάδρομο προσγείωσης και στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου της πρωτεύουσας Μαχατσκαλά, εν μέσω εντάσεων σε όλον τον κόσμο που συνδέονται με τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Οι ταραχές αυτές ήταν «το αποτέλεσμα μιας σχεδιασμένης πρόκλησης που υποκινήθηκε από το εξωτερικό» στην οποία το Κίεβο έπαιξε ρόλο «κλειδί», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η επιχείρηση είχε στόχο να «υπονομεύσει» τις σχέσεις μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων της Ρωσίας, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT