ΗΠΑ: Αντιπολεμική διαμαρτυρία στο Κογκρέσο – Διέκοψαν ομιλία του Μπλίνκεν

ΗΠΑ: Αντιπολεμική διαμαρτυρία στο Κογκρέσο – Διέκοψαν ομιλία του Μπλίνκεν

Λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η ομιλία του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ένας άνδρας άρχισε να φωνάζει «εκεχειρία τώρα» και «σώστε τα παιδιά της Γάζας»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομιλία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν στην ακρόαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας διακόπηκε επανειλημμένα από διαδηλωτές που ζητούσαν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η ομιλία του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ένας άνδρας άρχισε να φωνάζει «εκεχειρία τώρα» και «σώστε τα παιδιά της Γάζας». Λίγη ώρα μετά, άλλοι διαδηλωτές διέκοψαν και πάλι τον Μπλίνκεν φωνάζοντας: «από την Παλαιστίνη μέχρι το Μεξικό, όλα τα τείχη πρέπει να φύγουν!» και «αφήστε τη Γάζα να ζήσει!». Άλλοι κατηγόρησαν Αμερικανούς αξιωματούχος ότι «στηρίζουν τη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα».

Διαδηλωτές εθέαθησαν επίσης στο ακροατήριο έχοντας τα χέρια τους βαμμένα κόκκινα και σηκώνοντάς τα στον αέρα. 

Ο Μπλίνκεν αλλά και ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν μίλησαν σήμερα στην ακρόαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας σχετικά με το αίτημα του προέδρου, Τζο Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ άλλων, στην Ουκρανία και το Ισραήλ. 

Με το επιχείρημα ότι η υποστήριξη των εταίρων των ΗΠΑ είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια, ο Μπάιντεν ζήτησε 61,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία και 14,3 δισεκατομμύρια για το Ισραήλ. Παράλληλα, αιτήθηκε 9 δισεκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια για το Ισραήλ και τη Γάζα.

Εκτός αυτών, η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά επίσης 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια των αμερικανικών συνόρων και 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια και κυβερνητική χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της Κίνας στην Ασία.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT