Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία προετοιμάζονται για το χτύπημα της καταιγίδας «Ciaran»

Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία προετοιμάζονται για το χτύπημα της καταιγίδας «Ciaran»

Ηδη η καταιγίδα έχει προκαλέσει πλημμύρες σε περιοχές της Ιρλανδίας 

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ασυνήθιστα ισχυρή καταιγίδα με την ονομασία «Ciaran» αναμένεται να φέρει ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που στην εμβέλειά της είναι η Γαλλία, το Βέλγιο και οι Κάτω Χώρες. Ηδη η καταιγίδα έχει προκαλέσει πλημμύρες σε περιοχές της Ιρλανδίας. 

Στη νότια Αγγλία αναμένεται βροχή ύψους 60 χιλιοστών κατά τόπους, ενώ ακόμα και μικρότερης έντασης βροχή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άλλες περιοχές της βόρειας Αγγλίας και της Σκωτίας που επλήγησαν από την Καταιγίδα Μπαμπέτ, με τα ύδατα να μην έχουν ακόμα υποχωρήσει πλήρως.

Στο Λονδίνο θα κλείσει για πρώτη φέτος εντός της Τρίτης το φράγμα του Τάμεση, καθώς η προβλεπόμενη δυνατή βροχή θα συνοδεύεται και από πλημμυρίδα, αυξάνοντας τον κίνδυνο υπερχείλισης.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο έχει εκδώσει κίτρινες προειδοποιήσεις για τις σφοδρές βροχοπτώσεις και για ανέμους που μπορεί να φτάσουν τα 145 χιλιόμετρα την ώρα. Οι προειδοποιήσεις ισχύουν κάθε μέρα μέχρι και την Πέμπτη.

Πλημμύρες στην Ιρλανδία

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας προειδοποίησε ότι η στάθμη του ποταμού Μπαν στο Μπάνμπριτζ έχει ανέβει «επικίνδυνα». Η προειδοποίηση ακολουθεί τις σοβαρές πλημμύρες στο κέντρο της πόλης Νιούρι και τη μερική κατάρρευση μιας γέφυρας στο βόρειο Λουθ. Στο Νιούρι, η αστυνομία συνέστησε στον κόσμο να αποφύγει το κέντρο της πόλης λόγω «πρωτοφανούς πλημμύρας». Μεγάλα τμήματα της πόλης βρίσκονται για ώρες κάτω από το νερό. 

Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία προετοιμάζονται για το χτύπημα της καταιγίδας «Ciaran»-1
Reuters

Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία προετοιμάζονται για το χτύπημα της καταιγίδας «Ciaran»-2
Reuters

Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία προετοιμάζονται για το χτύπημα της καταιγίδας «Ciaran»-3
Reuters
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT