Γκάλαντ: Σημαντικά επιτεύγματα του στρατού μας στη Γάζα αλλά με βαρύ τίμημα

Γκάλαντ: Σημαντικά επιτεύγματα του στρατού μας στη Γάζα αλλά με βαρύ τίμημα

Η δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας γίνεται μετά την ανακοίνωση ότι σκοτώθηκαν στρατιώτες των IDF μέσα στη Λωρίδα της Γάζας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός έχει πετύχει «σημαντικά επιτεύγματα» κατά τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας αλλά πληρώνει και «βαρύ τίμημα», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ. 

«Αναπτύσσουμε δυνάμεις σε μεγάλη κλίμακα, βαθιά μέσα στη Λωρίδα», είπε ο Γκάλαντ μιλώντας σε στρατιώτες των επίλεκτων μονάδων Shaldag και 669 της πολεμικής αεροπορίας. «Γίνονται μάχες εναντίον των δυνάμεων που βρίσκονται [στη Γάζα] και τα αποτελέσματα και τα επιτεύγματα στο πεδίο της μάχης είναι πολύ σημαντικά», πρόσθεσε ο αξιωματούχος. 

«Δυστυχώς, στον πόλεμο υπάρχει και τίμημα, και το τίμημα σήμερα ήταν πολύ βαρύ. Παρ′ όλα αυτά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας. 

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για δύο 20χρονους επιλοχίες, τον Ρόι Γουλφ και τον Λαβί Λίπσιτς, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με μαχητές της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Αλλοι δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται «σοβαρή», σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT