Συρία: Απετράπη επίθεση με ντρόουν σε αμερικανική βάση

Συρία: Απετράπη επίθεση με ντρόουν σε αμερικανική βάση

Η αεράμυνα στην Αλ Τανφ αντιμετώπισε επιτυχώς τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέρονται να προσέγγισαν απειλητικά, σήμερα Τετάρτη, μια αμερικανική βάση στη Συρία, αλλά αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters πηγή της ιρακινής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, δύο ντρόουν αγνώστου προελεύσεως στόχευσαν την αμερικανική βάση κοντά στην Αλ Τανφ, στην περιοχή της Χομς στην περιοχή της Συρίας που ελέγχει ο αμερικανικός στρατός.

Οπως ανέφερε ο Ιρακινός αξιωματούχος, τα UAV καταρρίφθηκαν χωρίς προβλήματα από το αμυντικό σύστημα της αμερικανικής βάσης.

Νωρίτερα σήμερα μια ομάδα με την ονομασία «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» ισχυρίστηκε ότι στόχευσε τη συγκεκριμένη αμερικανική βάση με δύο ντρόουν.

Η βάση αυτή απέχει περίπου 24 χιλιόμετρα από τα συροϊρακινά σύνορα.

Η Δαμασκός δεν έχει σχολιάσει ακόμη αυτές τις πληροφορίες.

Η ένταση στη Συρία έχει κλιμακωθεί μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, με αλλεπάλληλες επιθέσεις κυρίως κατά αμερικανικών στόχων που έχουν ξεπεράσει τις 25 μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Πηγή: Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT