Ο ΟΗΕ καταδικάζει τον βομβαρδισμό της Τζαμπαλίγια

Ο ΟΗΕ καταδικάζει τον βομβαρδισμό της Τζαμπαλίγια

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ έκανε λόγο για την «τελευταία χρονικά ωμότητα που πλήττει τους κατοίκους της Γάζας»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια, που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, κατήγγειλε την Τετάρτη ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς, κάνοντας λόγο για την «τελευταία χρονικά ωμότητα που πλήττει τους κατοίκους της Γάζας».

«Οι μάχες εισήλθαν σε μια φάση ακόμη πιο τρομακτική, με ακόμη πιο φρικτές συνέπειες σε ανθρωπιστικό επίπεδο», δήλωσε σε ανακοίνωση, εκφράζοντας θλίψη για «τον κόσμο που δείχνει ανίκανος, ακόμη και απρόθυμος να δράσει», για να τερματισθεί αυτός ο πόλεμος.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό του μεγαλύτερου προσφυγικού καταυλισμού της Λωρίδας της Γάζας, ένα πλήγμα που ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε, αναφέροντας ότι είχε στο στόχαστρο έναν από τους υπευθύνους για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός χτύπησε ξανά τον προσφυγικό καταυλισμό και ότι αυτός ο νέος βομβαρδισμός «σκότωσε ολόκληρες οικογένειες».

«Στη Γάζα, γυναίκες, παιδιά και άνδρες πεθαίνουν από την πείνα, τραυματίζονται και σκοτώνονται σε βομβαρδισμούς. Εχουν χάσει κάθε πίστη στην ανθρωπότητα και κάθε ελπίδα για το μέλλον», επέμεινε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στο Ισραήλ και τη Δυτική Οχθη.

«Εν τω μεταξύ, ο κόσμος δείχνει ανίκανος, ακόμη και απρόθυμος να δράσει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί», πρόσθεσε, ζητώντας «επαναλαμβανόμενες ανθρωπιστικές παύσεις» των μαχών για να καταστεί δυνατή η είσοδος περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας και η απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς.

«Μια αποτυχία να δράσουμε τώρα θα έχει συνέπειες πολύ πέρα από την περιοχή, γιατί είναι μια παγκόσμια κρίση», προειδοποίησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT