Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν καλεί σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν καλεί σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ

«Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει να ξεχνά ότι στο κρίσιμο ζήτημα της Γάζας, αυτοί που στάθηκαν ενάντια στο καταπιεσμένο παλαιστινιακό έθνος ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Βρετανία», είπε ο Αλί Χαμενεΐ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε τα μουσουλμανικά κράτη να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου και τροφίμων προς το Ισραήλ, απαιτώντας τον τερματισμό των βομβαρδισμών του στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι βομβαρδισμοί στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν αμέσως… Η πορεία των εξαγωγών πετρελαίου και τροφίμων προς το σιωνιστικό καθεστώς πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο Χαμενεΐ σε ομάδα φοιτητών στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ισραήλ επιδιώκει να εξαλείψει την υποστηριζόμενη από την Τεχεράνη Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Γάζα, σε αντίποινα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι και εκατοντάδες κρατήθηκαν όμηροι.

Ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συνένοχες στα «πρόσφατα εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων».

«Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει να ξεχνά ότι στο κρίσιμο ζήτημα της Γάζας, αυτοί που στάθηκαν ενάντια στο καταπιεσμένο παλαιστινιακό έθνος ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Βρετανία», είπε, ενώ ακούγονταν τα συνθήματα «Θάνατος στο Ισραήλ» και «Θάνατος στην Αμερική».

Το Ισραήλ, το οποίο η Τεχεράνη αρνείται να αναγνωρίσει, κατηγορεί εδώ και καιρό τους κληρικούς ηγέτες του Ιράν ότι υποδαυλίζουν τη βία προμηθεύοντας όπλα στη Χαμάς. Η Τεχεράνη λέει ότι παρέχει «ηθική» και οικονομική υποστήριξη στην ομάδα, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT