Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: «Είχα ελάχιστη ανάμειξη με τα οικονομικά των εταιρειών του πατέρα μου»

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: «Είχα ελάχιστη ανάμειξη με τα οικονομικά των εταιρειών του πατέρα μου»

Ο πατέρας του πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ κατέθεσε την Τετάρτη ότι είχε ελάχιστη ανάμειξη με τα οικονομικά των επιχειρήσεων της οικογένειάς του στη δίκη που διεξάγεται για την υπόθεση αστικής απάτης. 

Ο Ντόναλντ Τζούνιορ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Τραμπ και συγκατηγορούμενος στην υπόθεση, είναι το πρώτο από τα ενήλικα παιδιά του Τραμπ που καταθέτει, ενώ ακολουθούν ο Ερικ και η Ιβάνκα Τραμπ. Ο πατέρας τους πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα.

Η κατάθεση του Ντόναλντ Τζούνιορ μπορεί να αποτελέσει άλλο ένα σημείο ανάφλεξης σε μια δίκη που διακόπτεται από έντονες ανταλλαγές απόψεων μεταξύ δικηγόρων και μαρτύρων και έντονες διαφωνίες σχετικά με το παραδεκτό των αποδεικτικών στοιχείων.

Η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα τον Σεπτέμβριο του 2022, κατηγορώντας τον ίδιο, τα ενήλικα τέκνα του και τον Οργανισμό Τραμπ ότι ψεύδονταν επί μια δεκαετία σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερους όρους τραπεζικών δανείων και ασφάλισης.

Οπως ανέφερε, ο Τραμπ διόγκωσε την περιουσία του κατά 2,23 δισ. δολάρια –και σε μια περίπτωση κατά 3,6 δισ. δολάρια– στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που δόθηκαν σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, το ρετιρέ στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν, διάφορα κτίρια γραφείων και γήπεδα γκολφ.

Ο Τραμπ έχει αρνηθεί την παράβαση και έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την Τζέιμς και τον δικαστή Αρθουρ Ενγκορον για πολιτική προκατάληψη.

«Αφήστε τα παιδιά μου ήσυχα, Ενγκορον. Είσαι ντροπή για το νομικό επάγγελμα!» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πρωί της Τετάρτης.

Ο Τραμπ τελεί υπό περιορισμένη εντολή φίμωσης που του απαγορεύει να μιλάει δημοσίως για το δικαστικό προσωπικό, αλλά την έχει παραβιάσει δύο φορές και του έχει επιβληθεί πρόστιμο 15.000 δολαρίων επειδή επιτέθηκε σε δικαστικό υπάλληλο τον οποίο έχει κατηγορήσει για μεροληψία.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT