«Ειδική αποστολή» για το πιο μοναχικό πρόβατο της Βρετανίας

«Ειδική αποστολή» για το πιο μοναχικό πρόβατο της Βρετανίας

«Η δόλια η προβατίνα είναι εκεί μόνη της εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, κάτι που για ζώο κοπαδιού πρέπει να είναι βασανιστήριο»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To πιο μοναχικό πρόβατο της Βρετανίας έχει ελπίδες να… αλλάξει ζώη, αφού μια εταιρεία προσφέρθηκε να το διασώσει με χόβερκραφτ από την κρημνώδη ακτή στην οποία βρίσκεται παγιδευμένο εδώ και δύο χρόνια. 

Το ζώο είχε πρωτοδεί κοντά στο Μπάλιντορ, στο Ιστερ Ρος της Σκωτίας, το 2021 η Τζιλ Τέρνερ, η οποία, όταν επέστρεψε φέτος στο ίδιο σημείο με άλλους καγιάκερ, είδε ξανά ένα πρόβατο που θεωρεί πως είναι το ίδιο, πλην όμως με πολύ πιο πλούσια… κόμη. 

«Ειδική αποστολή» για το πιο μοναχικό πρόβατο της Βρετανίας-1
Πηγή: The Times

Η ίδια δήλωσε σοκαρισμένη από την όψη του ζώου στην ίδια παραλία: «Το μαλλί του την πρώτη φορά που το είδα ήταν φυσιολογικό. Στο πρόσφατο ταξίδι μου, όμως, ήταν τεράστιο και σερνόταν στο χώμα» λέει η ίδια. 

«Η δόλια η προβατίνα είναι εκεί μόνη της εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, κάτι που για ζώο κοπαδιού πρέπει να είναι βασανιστικό. Και φαινόταν απελπισμένη για επαφή με εμάς και στις δύο περιστάσεις που την είδαμε», παραδέχεται. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC Scotland News (@bbcscotnews)

Πιστεύεται πως ο αγρότης στον οποίο ανήκε το ζώο είχε αναζητήσει τρόπους για τη διάσωσή του, αλλά μάταια. Τώρα, η British Hovercraft Company δηλώνει πρόθυμη να παράσχει τις υπηρεσίες της για να σώσει με χόβερκραφτ (ειδικού τύπου πλοίο που η κίνησή του γίνεται πάνω σε στρώμα αέρος) το ζώο από τη δυσπρόσιτη, λόγω βράχων και καιρού, ακτή, την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν φουσκωτά ή συμβατικά σκάφη. 

Οπως, πάντως, προειδοποιεί η σκωτσέζικη οργάνωση προστασίας ζώων SPCA, η επιχείρηση διάσωσης του προβάτου θα είναι «απίστευτα περίπλοκη» λόγω της γεωγραφίας και του διαρκώς εναλλασσόμενου καιρού. 

Η εταιρεία αναζητά χρηματοδότη για την επιχείρηση διάσωσης, που θα είναι η πρώτη της με ζώο. Το πλήρωμά της θα πρέπει να κάνει ένα ταξίδι συνολικά άνω των 2.200 χιλιομέτρων και θα έχει στη διάθεσή του περιορισμένο χρόνο για να απομακρύνει το πρόβατο από το σημείο. 

Πηγή: The Times/BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT