Δυτική Όχθη: Φωτιές σε παλαιστινιακά μαγαζιά και ελαιώνες μετά τη δολοφονία Ισραηλινού

Δυτική Όχθη: Φωτιές σε παλαιστινιακά μαγαζιά και ελαιώνες μετά τη δολοφονία Ισραηλινού

Σκηνικό έντασης στη Δυτική Όχθη μεταδίδουν οι Times of Israel

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισραηλινοί έποικοι φέρονται να έβαλαν φωτιές σε παλαιστινιακά καταστήματα, αυτοκίνητα και ελαιώνες στο χωριό Ντέιρ Σαρφ στη βόρεια Δυτική Όχθη, μετά τη δολοφονία ενός 29χρονου Ισραηλινού εποίκου στην ευρύτερη περιοχή νωρίτερα σήμερα. 

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σύννεφα καπνού να υψώνονται από πολλά σημεία της περιοχής. Σε άλλο βίντεο φαίνονται επίσης να έχουν πυρποληθεί παλαιστιανιακοί ελαιώνες κοντά στο Τζιτ Τζάνξιον, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας του νεαρού Ισραηλινού. 

Στο μεταξύ, έποικοι φέρονται επίσης να απέκλεισαν έναν βασικό δρόμο που οδηγεί στην παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του στρατού, όπως είπαν, να αποκλείσει την περιοχή μετά τη δολοφονία.

Οι συγκεντρωμένοι συγκρούστηκαν νωρίτερα με τη συνοριακή αστυνομία που ήρθε για να διαλύσει τη διαδήλωση. Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις Ισραηλινοί συνελήφθησαν στο σημείο ως ύποπτοι για εμπρησμό και διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Ο Ισραηλινός που σκοτώθηκε νωρίτερα σήμερα σε επίθεση με πυροβολισμούς στη Δυτική Όχθη κατονομάζεται από τις αρχές ως Ελχανάν Κλάιν, από τον οικισμό Εϊνάβ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. 

Με πληροφορίες από Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT