Βρετανία: «Επίθεση» με ποντίκια στα McDonald’s για την Παλαιστίνη

Βρετανία: «Επίθεση» με ποντίκια στα McDonald’s για την Παλαιστίνη

Ενας 32χρονος συνελήφθη ως ύποπτος

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 32χρονος άνδρας συνελήφθη στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, επειδή φέρεται να πέταξε ζωντανά ποντίκια σε εστιατόρια McDonald’s διαμαρτυρόμενος υπέρ της Παλαιστίνης. Βίντεο με τις φερόμενες πράξεις του έγιναν viral τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Τα πλάνα που κυκλοφόρησαν στο TikTok έδειχναν κουτιά με ποντίκια βαμμένα κόκκινα, πράσινα, μαύρα και λευκά να απελευθερώνονται σε ένα κατάστημα των McDonald’s. Το άτομο που έριξε τα ποντίκια τρέχει στη συνέχεια έξω από το εστιατόριο και ακούγεται μεταξύ άλλων να λέει «ελευθερία στην Παλαιστίνη» και «μποϊκοτάζ στο Ισραήλ». 

Στο βίντεο φαίνεται ένας πίνακας που καλεί σε «στοχευμένο μποϊκοτάζ» των McDonald’s, των Starbucks και της Disney+. Πρόκειται για εταιρείες που έχουν στηρίξει τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών του στη Γάζα.

Το αρχικό βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο TikTok, αλλά έχει κοινοποιηθεί ευρέως στο διαδίκτυο. 

Η αστυνομία των West Midlands ανακοίνωσε χθες ότι αναζητεί και έναν δεύτερο 30χρονο ύποπτο, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε τουλάχιστον δύο περιστατικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT