IDF: Το Ισραήλ θα μπορούσε να επιτρέψει τα καύσιμα στη Γάζα, αν εξαντληθούν στα νοσοκομεία

IDF: Το Ισραήλ θα μπορούσε να επιτρέψει τα καύσιμα στη Γάζα, αν εξαντληθούν στα νοσοκομεία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) ρωτήθηκε για τις προμήθειες καυσίμων στη Γάζα, τονίζοντας: «Δεν βρίσκονται ακόμα σε επικίνδυνο σημείο».

Ο υποστράτηγος Χέρτζι Χαλέβι είπε ότι «εδώ και πάνω από μια εβδομάδα μας λένε ότι “αύριο θα τελειώσουν τα καύσιμα στα νοσοκομεία”. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξαντληθεί».

Το Ισραήλ έχει απαγορεύσει την είσοδο σε όλα τα φορτία καυσίμων στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου, κατηγορώντας τη Χαμάς ότι τα εκτρέπει για στρατιωτική χρήση.

Τα νοσοκομεία στη Γάζα κρούουν συναγερμό σχετικά με τη μείωση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Την Τετάρτη, οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι το μοναδικό νοσοκομείο που προσφέρει θεραπεία για τον καρκίνο στη Λωρίδα της Γάζας αναγκάστηκε να τεθεί εκτός λειτουργίας αφού τελείωσαν τα καύσιμα.

Ο Χαλέβι είπε ότι το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Γάζα και πιστεύει ότι τα νοσοκομεία έχουν ακόμα καύσιμα για να λειτουργήσουν.

«Οταν θα φτάσει αυτή η μέρα, τα καύσιμα θα μεταφέρονται, με παρακολούθηση, στα νοσοκομεία. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα φτάσουν στις υποδομές της Χαμάς, ότι δεν θα καταλήξουν να εξυπηρετούν πολεμικούς στόχους αλλά τις πραγματικές ανάγκες περίθαλψης των ασθενών».

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν «έλαβε καμία απόφαση για τη μεταφορά καυσίμων» στη Γάζα. «Δεν έχω δώσει καμία οδηγία και το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο δεν έχει εξουσιοδοτήσει καμία απόφαση», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT