Mεντβέντεφ προς Πολωνία: «Ρισκάρετε την ύπαρξή σας»

Mεντβέντεφ προς Πολωνία: «Ρισκάρετε την ύπαρξή σας»

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος εμφανιζόταν κάποτε ως φιλελεύθερος εκσυγχρονιστής, θεωρείται τώρα άμεσος εκφραστής των απόψεων του Κρεμλίνου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμμαχος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποίησε την Πέμπτη την Πολωνία, κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, ότι θεωρείται πλέον «επικίνδυνος εχθρός» και θα μπορούσε να «χάσει την υπόσταση εάν συνεχίσει την τρέχουσα πορεία της».

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος εμφανιζόταν κάποτε ως φιλελεύθερος εκσυγχρονιστής, θεωρείται τώρα άμεσος εκφραστής των απόψεων του Κρεμλίνου.

Ο νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, έκανε τα σχόλια σε ένα άρθρο 8.000 λέξεων για τις ρωσο-πολωνικές σχέσεις, λέγοντας ότι η Μόσχα έχει πλέον έναν «επικίνδυνο εχθρό».

«Θα την αντιμετωπίσουμε (την Πολωνία) ακριβώς ως ιστορικό εχθρό», δήλωσε ο Μεντβέντεφ. «Εάν δεν υπάρχει ελπίδα για συμφιλίωση, η Ρωσία θα πρέπει να έχει μόνο μία επιλογή όσον αφορά την τύχη του. Η ιστορία έχει δώσει περισσότερες από μία φορές ετυμηγορία στους αλαζόνες Πολωνούς: όσο φιλόδοξα κι αν είναι τα ρεβανσιστικά σχέδια, η κατάρρευσή τους μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο της πολωνικής κρατικής υπόστασης στο σύνολό της».

Οι απόψεις του Μεντβέντεφ εκφράζονται με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία ο οποίος έχει υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Μόσχας.

Η Πολωνία, η οποία έχει υποστηρίξει την Ουκρανία, κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα με εκστρατείες παραπληροφόρησης και κατασκοπείας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT