Axios: Οι Δημοκρατικοί προετοιμάζονται για τη διαδοχή Μπάιντεν το 2028 ή το… 2024

Axios: Οι Δημοκρατικοί προετοιμάζονται για τη διαδοχή Μπάιντεν το 2028 ή το… 2024

Το μοναδικό προηγούμενο κατά το οποίο πρόεδρος δεν διεκδίκησε την επανεκλογή του ήταν αυτό του Λίντον Τζόνσον

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοκρατικοί κυβερνήτες και γερουσιαστές κινούνται αθόρυβα για να ενισχύσουν το εθνικό τους προφίλ με απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση της προεδρίας το 2028 ή το 2024, σε περίπτωση που ο πρόεδρος Μπάιντεν αποφασίσει να μη θέσει ξανά υποψηφιότητα πριν από το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών τον ερχόμενο Αύγουστο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Αxios, τους τελευταίους μήνες Δημοκρατικοί νομοθέτες δημιούργησαν εθνικές πολιτικές οργανώσεις, έκαναν ταξίδια στο εξωτερικό και επισκέφθηκαν πολιτείες που παραδοσιακά διεξάγουν πρόωρες προκριματικές προεδρικές εκλογές.

Ο κυβερνήτης του Ιλινόις Τζ. Μπ. Πρίτζκερ, ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Τζος Σαπάιρο και ο βουλευτής της Καλιφόρνιας Ρο Χάνα ταξίδεψαν στο Νιου Χαμσάιρ τους τελευταίους μήνες. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ ταξίδεψε πρόσφατα στην Κίνα, ενώ οι υποστηρικτές του διοργανώνουν εκδηλώσεις χρηματοδότησης. Την ίδια ώρα, ο Κόρι Μπούκερ ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία το 2020, διαθέτει ήδη 10 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για την επανεκλογή του στη Γερουσία το 2026, τα οποία θα μπορούσε να μεταφέρει στην προεδρική εκστρατεία του 2024. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις έχει επικεντρωθεί στο δικαίωμα υπέρ των αμβλώσεων και πρόσφατα ξεκίνησε μια περιοδεία «Fight for Our Freedoms College Tour» που περιλάμβανε πολλά ιστορικά μαύρα κολέγια και πανεπιστήμια.

Ολοι οι εκπρόσωποι των παραπάνω Δημοκρατικών νομοθετών και κυβερνητών επανέλαβαν στο Axios την υποστήριξή τους στον πρόεδρο Μπάιντεν και τα σχέδιά τους να εργασθούν σκληρά για την επανεκλογή του. Ο Μπάιντεν, ο οποίος θα είναι 86 ετών στο τέλος της δεύτερης θητείας του, έχει δώσει στη δημοσιότητα έκθεση του γιατρού του ότι είναι καλά στην υγεία του για την ηλικία του και έχει δηλώσει ότι είναι επικεντρωμένος στο να κερδίσει την επανεκλογή του.

Το μοναδικό προηγούμενο κατά το οποίο πρόεδρος δεν διεκδίκησε την επανεκλογή του ήταν αυτό του Λίντον Τζόνσον. Στις 31 Μαρτίου 1968, ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον αποσύρθηκε από την προεκλογική εκστρατεία του 1968, καθώς ο πόλεμος του Βιετνάμ επηρέαζε αρνητικά την προεδρία του.

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αφιερώσω ούτε μία ώρα ή μία ημέρα από τον χρόνο μου σε προσωπικές κομματικές υποθέσεις ή σε οποιαδήποτε καθήκοντα εκτός από τα καθήκοντα αυτού του αξιώματος», δήλωνε ο Τζόνσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT