«Η Χαμάς στέλνει μηνύματα στις οικογένειες των ομήρων»

«Η Χαμάς στέλνει μηνύματα στις οικογένειες των ομήρων»

«Απελευθέρωση όλων των σιωνιστών κρατουμένων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κρατουμένων»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οικογένειες ανθρώπων που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς λαμβάνουν μηνύματα στα εβραϊκά τα οποία φέρονται να προέρχονται από την ισλαμιστική οργάνωση.

Στα μηνύματα αυτά, η Χαμάς φέρεται να ζητά από τους παραλήπτες να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο για να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τους ομήρους, αναφέρει το ισραηλινό Kan News. «Αυτό είναι ένα μήνυμα από την Αλ-Κασάμ», γράφει το μήνυμα, αναφερόμενο στη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς.

«Προσφέραμε στην κυβέρνησή σας ανταλλαγή κρατουμένων, αλλά δεν έγινε δεκτή. Το μήνυμά μας έχει ως εξής: απελευθέρωση όλων των σιωνιστών κρατουμένων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κρατουμένων», αναφέρεται στο μήνυμα σύμφωνα με τους Times of Israel. 

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 200 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ανήλικοι αλλά και ηλικιωμένοι, κρατούνται όμηροι στην εμπόλεμη ζώνη της Γάζας. Οι άνθρωποι αυτοί απήχθησαν κατά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, όπου πάνω από 1.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν. 

Σύμφωνα με το Al Jazeera, πριν την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ περίπου 5.200 Παλαιστίνιοι βρίσκονταν σε ισραηλινές φυλακές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT