Αμερικανικά drones πετούν πάνω από τη Γάζα αναζητώντας ομήρους

Αμερικανικά drones πετούν πάνω από τη Γάζα αναζητώντας ομήρους

Oι ΗΠΑ πετούν drones πάνω από τη Γάζα συλλέγοντας πληροφορίες για να βοηθήσουν στις προσπάθειες εντοπισμού των ομήρων

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πετούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους πάνω από τη Γάζα, αναζητώντας ομήρους τους οποίους συνέλαβε η Χαμάς στη διάρκεια των επιθέσεών της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ανέφεραν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι χθες Πέμπτη.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται το Reuters, οι ΗΠΑ πετούν drones πάνω από τη Γάζα συλλέγοντας πληροφορίες για να βοηθήσουν στις προσπάθειες εντοπισμού ομήρων.

Πτήσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών πραγματοποιούνται πάνω από τη Γάζα εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Δέκα αγνοούμενοι Αμερικανοί φέρονται να περιλαμβάνονται στους περισσότερους από 200 ομήρους που κρατούνται, ενδεχομένως, σε χώρους στο εκτεταμένο υπόγειο δίκτυο σηράγγων της Χαμάς στη Γάζα.

Η πόλη της Γάζας στο επίκεντρο

Οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν χθες την πόλη της Γάζας –την κύρια πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην επίθεσή τους κατά της Χαμάς, η οποία αντιστάθηκε με αλλεπάλληλες αντεπιθέσεις και υποχωρήσεις στις υπόγειες σήραγγες.

Η πόλη της Γάζας, στο βόρειο τμήμα της αποκλεισμένης Λωρίδας, βρίσκεται στο επίκεντρο της επίθεσης του Ισραήλ, το οποίο έχει δηλώσει ότι θα «εξουδετερώσει» τη διοίκηση της Χαμάς και τις δομές της, ενώ έχει καλέσει τους αμάχους να εκκενώσουν την περιοχή προς τα νότια.

Η Χαμάς εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.400 ανθρώπους, κυρίως αμάχους, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, στην πιο θανατηφόρα ημέρα της 75χρονης ιστορίας του έθνους.

Από τους βομβαρδισμούς και την επίγεια επίθεση του Ισραήλ στον μικρό παλαιστινιακό θύλακο των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 9.061 άνθρωποι, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της Γάζας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT