Υπ. Υγείας Γάζας: 9.227 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μετά τις 7 Οκτωβρίου

Υπ. Υγείας Γάζας: 9.227 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μετά τις 7 Οκτωβρίου

Τουλάχιστον 9.227 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 3.826 παιδιά, έχουν σκοτωθεί έπειτα από την έναρξη των ισραηλινών επιδρομών στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 9.227 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 3.826 παιδιά, έχουν σκοτωθεί έπειτα από την έναρξη των ισραηλινών επιδρομών στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Η νέα ανακοίνωση για τον αριθμό των θυμάτων στην Παλαιστίνη έρχεται εν αναμονή δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο Τελ Αβίβ σήμερα το πρωί.

Βρίσκεται στο Ισραήλ για να ζητήσει «συγκεκριμένα βήματα» για την ελαχιστοποίηση της απωλειών των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Χρειαζόμαστε παύση»

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μεταφέρει επίσης μήνυμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χθες το βράδυ αναφέρθηκε στην ανάγκη παύσης των συγκρούσεων για να φτάσει βοήθεια στη Γάζα. «Νομίζω ότι χρειαζόμαστε παύση», ανέφερε ο Μπάιντεν σε προεκλογική εκδήλωση την Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι διευκρίνισε ότι τέτοια ανθρωπιστική παύση θα ήταν «προσωρινή, εντοπισμένη και εστιασμένη σε συγκεκριμένο στόχο ή στόχους, ανθρωπιστική βοήθεια μέσα, άνθρωποι έξω».

Τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει γενική κατάπαυση του πυρός μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ, η οποία, όπως είπαν, θα επέτρεπε στη Χαμάς να ανασυνταχθεί και να ανεφοδιαστεί.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει προηγουμένως εκφράσει την «ακλόνητη υποστήριξή» του προς το Ισραήλ και το δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Με πληροφορίες από Reuters, AP, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT