Γάζα: Πλήγμα σε ασθενοφόρα καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας

Γάζα: Πλήγμα σε ασθενοφόρα καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας

Μεμονωμένα ΜΜΕ έκαναν λόγο για νεκρούς, ωστόσο, η δήλωση των παλαιστινιακών υγειονομικών αρχών δεν αναφέρεται σε θύματα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων που έφευγε από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην πόλη της Γάζας, χτυπήθηκε την Παρασκευή από τις ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Οπως σημειώνουν οι Times of Israel, δημοσιογράφος του AFP που βρισκόταν στο σημείο έκανε λόγο για πτώματα δίπλα από ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο.

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό για τη μετακίνηση μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τραυματίες σε ασθενοφόρα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ασράφ Αλ-Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

«Στην πύλη του νοσοκομείου και στη συνέχεια στην πλατεία Ανσάρ, το καθεστώς στόχευσε την αυτοκινητοπομπή σε περισσότερα από ένα σημεία», πρόσθεσε.

Γάζα: Πλήγμα σε ασθενοφόρα καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας-1
REUTERS/Anas al-Shareef

Σύμφωνα με το Reuters, η δήλωση δεν έκανε καμία αναφορά σε θύματα. Νωρίτερα ο Αλ Κούντρα είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι που είναι σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται να μεταφερθούν για νοσηλεία στην Αίγυπτο θα μετακινηθούν από την Πόλη της Γάζας και το βόρειο τμήμα του θύλακα προς τον Νότο.

Η τηλεόραση Αλ-Ακσά που πρόσκειται στη Χαμάς είχε αναφέρει ότι, σύμφωνα με το υπουργείο, δεκάδες είχαν σκοτωθεί και τραυματισθεί.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο επιβεβαίωσε το πρακτορείο Reuters, έδειχνε ανθρώπους να κείτονται αιμόφυρτοι δίπλα σε ένα ασθενοφόρο με φώτα που αναβόσβηναν σε δρόμο της πόλης, καθώς ο κόσμος έσπευδε να βοηθήσει.

Γάζα: Πλήγμα σε ασθενοφόρα καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας-2
REUTERS/Anas al-Shareef

Από την πλευρά της, η Χαμάς λέει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ισραηλινό πύραυλο. Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη σχολιάσει το περιστατικό, ωστόσο, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το κύριο κέντρο διοίκησης της Χαμάς βρίσκεται κάτω από το εν λόγω νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT