Επικοινωνία Μπορέλ με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών

Επικοινωνία Μπορέλ με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας τόνισε την ανάγκη προστασίας των αμάχων και βελτίωσης της ανθρωπιστικής πρόσβασης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Ελι Κοέν, είχε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο υπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη δέσμευση της Ε.Ε. στην ασφάλεια του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη στις προσπάθειες διαμεσολάβησης για την απελευθέρωση των ομήρων.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη προστασίας των αμάχων και βελτίωσης της ανθρωπιστικής πρόσβασης.

«Απαιτούνται επειγόντως ανθρωπιστικές παύσεις για να διασφαλισθεί η ασφαλής παράδοση της βοήθειας», κάτι για το οποίο κάλεσαν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, σημειώνει ο κ. Μπορέλ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η «η Ε.Ε. είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις προσπάθειες σταθεροποίησης στη Γάζα και παραμένει προσηλωμένη στη λύση των δύο κρατών ως τη μόνη βιώσιμη επιλογή για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT