Το Ισραήλ εκτόξευσε πύραυλο κατά της οικίας του ηγέτη της Χαμάς

Το Ισραήλ εκτόξευσε πύραυλο κατά της οικίας του ηγέτη της Χαμάς

Ο Χανίγιε βρίσκεται έξω από τον θύλακα, μετέδωσε το Σάββατο το ραδιόφωνο Al-Aqsa, που συνδέεται με τη Χαμάς

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο στο σπίτι του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στη Γάζα, ο οποίος βρίσκεται έξω από τον θύλακα, όπως μετέδωσε το Σάββατο το ραδιόφωνο Al-Aqsa, που συνδέεται με τη Χαμάς. 

Δεν έγινε σαφές εάν κάποιο από τα μέλη της οικογένειάς του ήταν στο σπίτι την ώρα που χτυπήθηκε.

Ο Χανίγιε, επικεφαλής του πολιτικού σκέλους της Χαμάς, βρίσκεται εκτός της Λωρίδας της Γάζας από το 2019 και κατοικεί μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του σκότωσαν «δεκάδες τρομοκράτες», καθώς η χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Την προηγούμενη ημέρα υπήρξαν πολυάριθμες απόπειρες επιθέσεων σε στρατεύματα των IDF (Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων) από σήραγγες και στρατιωτικά συγκροτήματα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν οι IDF σήμερα το πρωί.

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τους «τρομοκράτες», εντόπισαν όπλα της Χαμάς και αποκάλυψαν φρεάτια σε σήραγγες «που χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικούς σκοπούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επίσης, ισραηλινά τεθωρακισμένα κατέστρεψαν «τρία παρατηρητήρια της Χαμάς» στη βόρεια Γάζα, ενώ πολλοί μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν σε μάχες.

Σημειώνεται ότι είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του ελεγχόμενου από τη Χαμάς παλαιστινιακού θύλακα.

«Είκοσι μάρτυρες και δεκάδες τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην πόλη της Γάζας, μετά τη στοχευμένη επίθεση σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδιο καταυλισμό εκτοπισμένων στην περιοχή Αλ Σαφτάουι, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,DPA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT