Λευκός Οίκος: Περισσότεροι από 300 Αμερικανοί έφυγαν από τη Γάζα

Λευκός Οίκος: Περισσότεροι από 300 Αμερικανοί έφυγαν από τη Γάζα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 300 Αμερικανοί και μέλη των οικογενειών τους έχουν εγκαταλείψει τη Γάζα, αλλά στον πολιορκούμενο θύλακα παραμένουν Αμερικανοί πολίτες και συνεχίζονται οι δύσκολες διαπραγματεύσεις για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων που έχει συλλάβει η Χαμάς, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Σε αυτούς που έχουν εγκαταλείψει τη Γάζα περιλαμβάνονται Αμερικανοί πολίτες, κάτοικοι των ΗΠΑ με μόνιμη άδεια παραμονής και οι οικογένειές τους, είπε ο Τζόναθαν Φάινερ, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου στην εκπομπή του CBS, Face the Nation.

Οπως είπε ο Φάινερ, ένας αριθμός Αμερικανών που επιθυμεί να εγκαταλείψει τη Γάζα παραμένει εκεί καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι περίπου 400 Αμερικανοί πολίτες και οι οικογένειές τους -συνολικά περί τα 1.000 άτομα- θέλουν να φύγουν από την περιοχή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT