Προειδοποίηση Ουάσιγκτον σε Ιράν και Χεζμπολάχ να μην επιτεθούν στο Ισραήλ

Προειδοποίηση Ουάσιγκτον σε Ιράν και Χεζμπολάχ να μην επιτεθούν στο Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα σε Τεχεράνη και Χεζμπολάχ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν προσπαθεί να βρει κάποια διπλωματική γέφυρα ώστε να περιοριστεί η έκρηξη στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας ως και τη Βαγδάτη, η Ουάσιγκτον στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα σε Τεχεράνη και Χεζμπολάχ να μην επιχειρήσουν πλήγμα κατά του Ισραήλ.

Οπως αναφέρουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης σήμερα το πρωί, ώρα Ελλάδας, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν απηύθυνε προειδοποίηση στο Ιράν και στην οργάνωση στον Λίβανο που στηρίζεται από την Τεχεράνη, τη Χεζμπολάχ, να αποφύγουν οποιαδήποτε εμπλοκή διά πλήγματος σε βάρος του Ισραήλ.

Κατά το δημοσίευμα, η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να κατέστησε σαφές ότι τυχόν επίθεση στο Ισραήλ θα προκαλέσει αμέσως στρατιωτική επέμβαση εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δεν έχουν δοθεί ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μήνυμα αυτό της Ουάσιγκτον προς την Τεχεράνη.

Ωστόσο η προειδοποίηση αυτή μπορεί να συνδυαστεί με την αποκάλυψη της παρουσίας αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου στο Σουέζ.

Πηγή: The New York Times, Jerusalem Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT