Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη οχυρού της Χαμάς (video)

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη οχυρού της Χαμάς (video)

Ανέφερε ότι τις τελευταίες 24 ώρες έπληξε 450 στόχους της παλαιστινιακής οργάνωσης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) λένε ότι τα χερσαία στρατεύματα κατέλαβαν ένα προπύργιο της Χαμάς κατά τη διάρκεια της νύχτας και περίπου 450 τοποθεσίες που ανήκουν στην τρομοκρατική ομάδα χτυπήθηκαν, καθώς η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τον IDF, το οχυρό περιείχε θέσεις παρατήρησης, γήπεδα εκπαίδευσης και υπόγειες σήραγγες. Πρόσθεσε ότι αρκετά στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν καθώς τα στρατεύματα κατέλαβαν την τοποθεσία.

Σε άλλες μάχες στο έδαφος, τα στρατεύματα σκότωσαν αρκετά επιτελικά στελέχη της Χαμάς, λέει ο Ισραηλινός Στρατός.

Πλήγματα από αέρος

Εν τω μεταξύ, ο IDF αναφέρει ότι μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν περισσότερους από 450 στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την περασμένη ημέρα, συμπεριλαμβανομένων σήραγγες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, θέσεις παρατήρησης και θέσεις εκτόξευσης κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων.

Μια αεροπορική επιδρομή σκότωσε τον Τζαμάλ Μούσα, τον επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων της Χαμάς, λέει ο IDF.

Σημειώνει ακόμη στην ενημέρωσή του το πρωί της Δευτέρας ότι το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε επίσης πλήγματα εναντίον τοποθεσιών της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων κέντρων διοίκησης, και πρόσθετων θέσεων εκτόξευσης κατευθυνόμενων πυραύλων και σημείων παρατήρησης.

Πηγή: Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT