Ισραήλ: Νέο τελεσίγραφο τεσσάρων ωρών για απομάκρυνση αμάχων από τη βόρεια Γάζα

Ισραήλ: Νέο τελεσίγραφο τεσσάρων ωρών για απομάκρυνση αμάχων από τη βόρεια Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε και πάλι προθεσμία έως τις 2 μ.μ. στους κατοίκους της βόρειας Γάζας για να απομακρυνθούν

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έδωσε και πάλι σήμερα το πρωί προθεσμία τεσσάρων ωρών στους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας για να απομακρυνθούν με ασφάλεια στα νότια του παλαιστινιακού θυλάκου.

«Σήμερα οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις θα επιτρέψουν και πάλι τα ταξίδια στην οδό Σαλάχ εντ-Ντιν», δηλαδή την οδική αρτηρία που συνδέει τη βόρεια με τη νότια Γάζα, «από τις 10.00 έως τις 14.00», έγραψε ο Αβιχάι Εντρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για τα μέσα ενημέρωσης, στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter) στα αραβικά.

«Αν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, τότε ακολουθήστε τις οδηγίες του ισραηλινού στρατού προς τη νότια περιοχή», έγραψε απευθυνόμενος στους κατοίκους του θυλάκου.

Ο κ. Εντρι σημείωσε ότι «η Χαμάς βλάπτει τις συνεχιζόμενες ανθρωπιστικές προσπάθειες» και «χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας ως ανθρώπινη ασπίδα».

Ο ισραηλινός στρατός έχει πρακτικά μοιράσει στα δύο τη Λωρίδα της Γάζας, επικεντρώνοντας τις χερσαίες του επιθέσεις στη βόρεια πλευρά, την οποία εμφανώς έχει σκοπό να εκκαθαρίσει από πυρήνες της Χαμάς.

Ωστόσο οι βομβαρδισμοί από αέρος δεν παύουν να πλήττουν και τη νότια Γάζα, ενώ όλο το Σαββατοκύριακο δεν μπόρεσε κανείς να περάσει από το συνοριακό σημείο της Ράφα, από τη Γάζα προς την Αίγυπτο.

Πηγή: Jerusalem Post, TASS

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT