Κομισιόν: Συνεχίζονται οι έρευνες για εναρμόνιση της TikTok με τον Κανονισμό Ψηφιακών Υπηρεσιών

Κομισιόν: Συνεχίζονται οι έρευνες για εναρμόνιση της TikTok με τον Κανονισμό Ψηφιακών Υπηρεσιών

Εκθεση αναφέρει ότι η TikTok ανέλαβε δράση κατά μέσο όρο μέσα σε 13 ώρες ύστερα από ειδοποιήσεις για παράνομο υλικό και κατά μέσο όρο σε 7 ώρες ύστερα από σχετικές προειδοποιήσεις ευρωπαϊκών κυβερνήσεων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες μόνο μέρες εβδομάδες μετά την αυστηρή προειδοποίηση της Κομισιόν προς την TikTok να αναλύσει τα μέτρα, που έλαβε για την αντιμετώπιση της διάδοσης της παραπληροφόρησης σχετικά με τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν συναντήθηκε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της διάσημης πλατφόρμας, Σου Σι Τσου, που πραγματοποιεί επίσκεψη στις Βρυξέλλες.

Ο επίτροπος ανέφερε ότι «έχουμε παρατηρήσει αλλαγές στην πλατφόρμα TikTok με νέα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί με στόχο την προστασία των χρηστών, καθώς και τις επενδύσεις που έχουν γίνει για τον μετριασμό του περιεχομένου καθώς και τη διασφάλιση εμπιστοσύνης και ασφάλειας».

Ανέφερε, ωστόσο, ότι οι υπηρεσίες της Κομισιόν καθώς και ο ίδιος «ερευνούμε εάν αυτά τα μέτρα είναι επαρκή για να διασφαλίσουν την εναρμόνιση με την Κανονισμό για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (DSA)». «Επειδή τώρα περισσότερο από πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατεύσουμε τους πολίτες –ειδικά παιδιά και εφήβους– από παράνομο περιεχόμενο και παραπληροφόρηση» είπε χαρακτηριστικά ο Τιερί Μπρετόν. 

Παράλληλα, ο επίτροπος συζήτησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TikTok τη συμμόρφωσή της με τον Κανονισμό και ιδιαίτερα σχετικά «με την υποχρέωσή της να μην επεξεργάζεται, συνδυάζει και επαναχρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα χρηστών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους», καθώς και να αφιερώνει αρκετά μέσα, που να ικανοποιούν την εναρμόνιση της λειτουργίας της με τον Κανονισμό της Κομισιόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη σχετική έκθεση διαφάνειας, που συντάχθηκε από την Επιτροπή –σχετικά με την εναρμόνιση της πλατφόρμας με τον Κανονισμό (DSA)– αναφέρει ότι η TikTok αφαίρεσε τον πρώτο μήνα εφαρμογής του, 4 εκατομμύρια αναρτήσεις και περιόρισε την πρόσβαση σε 14 εκατομμύρια άλλες, καθώς δεν ήταν ευθυγραμμισμένες με τα κριτήρια ασφάλειας. Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι η TikTok ανέλαβε δράση κατά μέσο όρο μέσα σε 13 ώρες ύστερα από ειδοποιήσεις για παράνομο υλικό και κατά μέσο όρο 7 ώρες ύστερα από σχετικές προειδοποιήσεις ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Η πολυεθνική διαθέτει ήδη 6.125 υπαλλήλους υπεύθυνους για το περιεχόμενο της πλατφόρμας, που καλύπτουν 22 από τις συνολικά 24 γλώσσες της Ε.Ε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT